Mannenkoor RMK 1921

Zonder dat u ’t zich beseft kunnen de meesten van u zingen en ’t is nog een mooie hobby ook!
Kom ons eens vrijblijvend bezoeken op onze wekelijkse repetitieavond op zaterdag van 17.45 tot 20.00 uur in Gemeenschapshuis Concordia, Prins Hendriklaan 386 Brunssum.

– Wie zijn wij

Wij zijn een actieve vereniging die naast een druk concertprogramma ook heel actief is met andere activiteiten. Momenteel heeft ons koor 50 zangers. De leeftijd van de zangers ligt tussen de 40 en 83 jaar.

Om mee te gaan met de tijd is het koor voortdurend bezig met het zoeken naar mogelijke vernieuwingen en verbeteringen. Vaak resulteert dit in een ander kijk op en / of aanpak van zaken. Het is een gemêleerd gezelschap. Van (oud)mijnwerker tot bankdirecteur en van automonteur tot wethouder.

Het repertoire is heel divers. Van close harmonie tot gospels en van geestelijke muziek tot opera en operette. Daarbij worden veel muziekstukken uitgezocht die bij een groot publiek in de smaak valt. Ons koor is heel bekend vanwege de gevarieerde, uitstekende en hoogstaande kerstconcerten met bekende namen en solisten zoals John Bröcheler, Andre Rieu, Fenna Ograjensek, Hubert Delamboye, Karin Coenen, Caroline Kaart, Janine Dixon, Janine Kitzen, Yvonne Schiffelers, Majorie Ginczinger, Alexei Grigorev, Richard Meijer en vele anderen.

– Een mooie hobby

Zonder dat u ’t zich beseft kunnen de meesten van u zingen en ’t is nog een mooie hobby ook!!! Kom ons eens vrijblijvend bezoeken op onze wekelijkse repetitieavond op zaterdag van 17.45 tot 20.00 uur in Gemeenschapshuis Concordia, Prins Hendriklaan 386 te Brunssum.

Met de repetitietijd op zaterdag worden uw zaterdagse bezigheden vrijwel niet verstoord en kunt u na de repetitie nog gemakkelijk op (familie) bezoek of nog andere dingen ondernemen. De contributie bedraagt € 15,00 per maand. Per jaar worden ongeveer 10 concerten gegeven in binnen en buitenland. Bijvoorbeeld heeft er in oktober 2003 een succesvolle concertreis plaatsgevonden naar het eiland Malta en Gozo in de Middellandse Zee en in 2009 bezocht het koor ’t Beierse Frankenland.In 2006 heeft er een Concertreis plaatsgevonden naar Gera, Weimar en Dresden in voormalig Oost-Duitsland.

Mocht u besluiten om lid te worden dan krijgt u er maar liefst meer dan 70 bekenden (koorvrienden) bij! Bij de 2e repetitie zal de dirigent met u samen bekijken in welke partij (Bas, bariton, 2de tenor, 1ste tenor) u het beste kan gaan zingen. Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen als zanger van Mannenkoor RMK 1921!

RMK 1921

Prins Hendriklaan 386 6443AE Brunssum
KvK: 40186642